Słodka przyprawa w stylu mirin Kikkoman (na bazie fermentowanego ryżu)

Wegańskie
Nowy
Dostępne wyłącznie w sklepach z żywnością azjatycką

Glucose-fructose syrup, Water, Spirit vinegar, Fermented rice seasoning (Water, Rice, Ethyl alcohol, Salt)

Dlaczego ten sos

  • Smak: słodki
  • Konsystencja: płynna, syropowa


Słodka przyprawa mirin Kikkoman to uniwersalny sos o konsystencji syropu. Inspiracją do jego stworzenia był tradycyjny japoński mirin - znane od stuleci wino ryżowe.

Sos przyprawowy oferuje słodką alternatywę dla cukru i podkreśla smak mięsa i warzyw. Jego wyważona słodycz sprawi, że twoje dania będą delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne.

Słodka przyprawa mirin Kikkoman doskonale nadaje się do marynowania i doprawiania potraw z woka oraz przyrządzania pysznych dipów. Wspaniale komponuje się z innymi przyprawami, takimi jak sos sojowy, miso i ocet, dodając głębi i złożoności twoim potrawom. Dzięki niskiej zawartości alkoholu wychodzi naprzeciw potrzebom szefów kuchni, którzy chcą oferować swoim gościom autentyczne japońskie smaki.

Pytania?

Chcesz o coś zapytać albo dowiedzieć się więcej o naszych produktach? Skontaktuj się z nami!

Teraz

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.