

woda, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) (31%) cukier, ocet spirytusowy (14%), zagęszczony sok cytrynowy (3,1%), sól, naturalny aromat cytrynowy, ekstrakt drożdżowy
JEDEN SOS, TYSIĄC MOŻLIWOŚCI.
W Japonii połączenie sosu sojowego i cytrusowych aromatów znane jest jako ponzu. Nasza wersja ponzu to pyszna kompozycja ze słynnego Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman oraz soku z cytryny.
Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman to wszechstronne, uniwersalne rozwiązanie dla każdej kuchni! Dzięki harmonijnej równowadze słonych, słodkich, pikantnych i kwaskowych nut stanowi wyborny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw.
Niezależnie od tego, czy przygotowujesz grillowane mięso, smażonego kurczaka czy gotowane na parze filety rybne, odrobina Cytrusowego sosu Ponzu Kikkoman doda twoim potrawom przyjemnie ostrego, orzeźwiającego aromatu. Doskonale sprawdza się również jako dip do prostych przekąsek.
Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman jest produktem wegańskim, dzięki czemu znakomicie nadaje się do urozmaicania sałatek. Wystarczy zmieszać 120 ml sosu z 5 łyżkami oliwy, dodać pieprz i zioła, i pyszny azjatycki winegret gotowy!