
cukier, woda, bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól, skrobia modyfikowana, syrop karmelizowanego cukru, alkohol etylowy, melasa, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), ekstrakt drożdżowy, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku.
Soja
Dlaczego ten sos
- Smak: słony, słodki
- Konsystencja: bardzo lepka
Bezglutenowy sos do sushi Kikkoman to niezbędnik profesjonalnych szefów kuchni, którzy chcą doprowadzić do perfekcji smak i wygląd swoich potraw. Jego słono-słodki aromat i połyskliwa tekstura sprawiają, że doskonale nadaje się nie tylko do przyrządzania sushi.
Słodki, słony i idealnie zbalansowany – taki właśnie jest Bezglutenowy sos do sushi Kikkoman. Dzięki łagodnemu sojowemu posmakowi i połyskliwej teksturze gwarantuje autentyczne rezultaty niezależnie od przepisu.
Bezglutenowy sos do sushi Kikkoman stwarza nieograniczone możliwości dla profesjonalistów w dziedzinie gastronomii. Sushi, burger, pizza, makaron – każde danie zyskuje dzięki niemu szczególny akcent. Jest również doskonały jako marynata lub glazura o apetycznym połysku.