

Meksykańska sałatka z kukurydzy (esquites)
Taka prosta, a taka pyszna - sałatka z kukurydzy, do której możesz dodać również czarną fasolę. Lubi towarzystwo tacosów i nachosów.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni. „Ostrugaj” kolbę z kukurydzy za pomocą ostrego noża albo rozmroź mrożoną kukurydzę.
Krok 2
Smaż kukurydzę na patelni przez około 4-5 minut, aż pojawią się delikatne ślady zwęglenia. Przełóż kukurydzę do miski.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną dymkę oraz papryczkę chili. Dodaj fasolę. Zmieszaj z majonezem, mielonym chili, sokiem z limonki i marynatą teriyaki. Tuż przed podaniem dodaj drobno posiekaną kolendrę i starty ser. Udekoruj sałatkę listkami kolendry.
ID przepisu: 1061
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











