

Meksykańska sałatka z kukurydzy (esquites)
Taka prosta, a taka pyszna - sałatka z kukurydzy, do której możesz dodać również czarną fasolę. Lubi towarzystwo tacosów i nachosów.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni. „Ostrugaj” kolbę z kukurydzy za pomocą ostrego noża albo rozmroź mrożoną kukurydzę.
Krok 2
Smaż kukurydzę na patelni przez około 4-5 minut, aż pojawią się delikatne ślady zwęglenia. Przełóż kukurydzę do miski.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną dymkę oraz papryczkę chili. Dodaj fasolę. Zmieszaj z majonezem, mielonym chili, sokiem z limonki i marynatą teriyaki. Tuż przed podaniem dodaj drobno posiekaną kolendrę i starty ser. Udekoruj sałatkę listkami kolendry.
ID przepisu: 1061
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej