

Jajeczne muffinki z warzywami
Czas ogółem
40 min
15 min
Czas przygotowania
25 min
Czas gotowania
Jajeczne muffinki z tego przepisu sprawią, że na brunch będziesz czekać już od rana! Podobnie jak twoje dzieci, które bez protestów zjedzą swoją porcję warzyw.
Wartości odżywcze (na porcję)
1945 kJ
/
465 kcal
27,9 g
Tłuszcz
26,5 g
Białko
49 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Krok 2
Jajka roztrzep z jogurtem, mąką, proszkiem do pieczenia i sosem sojowym. Dodaj szczypiorek i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszaj. Przelej do natłuszczonych olejem sezamowym foremek na babeczki. Piecz około 25 minut.
Krok 3
Muffinki podawaj na ciepło z pieczywem, rukolą, sosem sojowym i sosem kimchi.
ID przepisu: 1100
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej