Jajeczne muffinki z warzywami

Czas ogółem 40 min
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania

Jajeczne muffinki z tego przepisu sprawią, że na brunch będziesz czekać już od rana! Podobnie jak twoje dzieci, które bez protestów zjedzą swoją porcję warzyw.

Składniki

2 porcj(e/i)
4 
jajka
1 łyżka
jogurtu greckiego
2 łyżki
mąki orkiszowej
 ¼ łyżeczka
proszku do pieczenia
1 łyżka
posiekanego szczypiorku
100 g
cukinii
100 g
papryki

Dodatkowo:

4 plasterki
chleba pełnoziarnistego
50 g
rukoli
Wartości odżywcze (na porcję) 1945 kJ  /  465 kcal
27,9 g Tłuszcz
26,5 g Białko
49 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

Krok 2

Jajka roztrzep z jogurtem, mąką, proszkiem do pieczenia i sosem sojowym. Dodaj szczypiorek i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszaj. Przelej do natłuszczonych olejem sezamowym foremek na babeczki. Piecz około 25 minut.

Krok 3

Muffinki podawaj na ciepło z pieczywem, rukolą, sosem sojowym i sosem kimchi.

ID przepisu: 1100

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

Jajka roztrzep z jogurtem, mąką, proszkiem do pieczenia i sosem sojowym. Dodaj szczypiorek i pokrojone w kostkę warzywa. Wymieszaj. Przelej do natłuszczonych olejem sezamowym foremek na babeczki. Piecz około 25 minut.

Muffinki podawaj na ciepło z pieczywem, rukolą, sosem sojowym i sosem kimchi.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.