

Zupa z kapusty kimchi z jajkiem w koszulce
Pikantne kimchi w połączeniu z jajkiem w koszulce, świeżym koperkiem i kremową śmietaną tworzą rozgrzewającą zupę, idealną na kolację lub pożywny lunch.
Przygotowanie
Krok 1

200 g szatkowanej kapusty – 70 g kimchi, posiekanego – 600 ml bulionu warzywnego – 2 łyżki oleju – 2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj poszatkowaną kapustę i posiekane kimchi. Smaż przez 5-7 minut, aż kapusta przywiędnie i lekko się skarmelizuje. Gdy kapusta i kimchi będą dobrze usmażone, wlej bulion warzywny, Sos z chili do kimchi Kikkoman i Sos sojowy Kikkoman. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez kolejne 10-15 minut, aby smaki się przegryzły.
Krok 2

2 jajka – 150 g ugotowanego makaronu jajecznego – 5 g posiekanego świeżego koperku – 2 łyżki śmietany
Wbij każde jajko do małego kubka lub kokilki. Za pomocą łyżki stwórz wir w gotującej się zupie i delikatnie wsuń jajka do środka. Gotuj przez 3-4 minuty, aby uzyskać idealnie płynne żółtka.
Polej makaron jajeczny zupą i udekoruj posiekanym koperkiem i śmietaną.
Wskazówka
ID przepisu: 1450
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej