Zupa z kapusty kimchi z jajkiem w koszulce
Zupa z kapusty kimchi z jajkiem w koszulce

Zupa z kapusty kimchi z jajkiem w koszulce

Czas ogółem30 min
5 minCzas przygotowania
25 minCzas gotowania

Pikantne kimchi w połączeniu z jajkiem w koszulce, świeżym koperkiem i kremową śmietaną tworzą rozgrzewającą zupę, idealną na kolację lub pożywny lunch.

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
poszatkowanej kapusty
70 g
kimchi, posiekanego
600 ml
bulionu warzywnego
2 łyżki
oleju
2 
jajka
150 g
ugotowanego makaronu jajecznego
5 g
posiekanego świeżego koperku
2 łyżki
kwaśnej śmietany
Wartości odżywcze (na porcję)1630 kJ / 390 kcal
21 gTłuszcz
16 gBiałko
32 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

200 g szatkowanej kapusty – 70 g kimchi, posiekanego – 600 ml bulionu warzywnego – 2 łyżki oleju – 2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj poszatkowaną kapustę i posiekane kimchi. Smaż przez 5-7 minut, aż kapusta przywiędnie i lekko się skarmelizuje. Gdy kapusta i kimchi będą dobrze usmażone, wlej bulion warzywny, Sos z chili do kimchi Kikkoman i Sos sojowy Kikkoman. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez kolejne 10-15 minut, aby smaki się przegryzły.

Krok 2

2  jajka – 150 g ugotowanego makaronu jajecznego – 5 g posiekanego świeżego koperku – 2 łyżki śmietany

Wbij każde jajko do małego kubka lub kokilki. Za pomocą łyżki stwórz wir w gotującej się zupie i delikatnie wsuń jajka do środka. Gotuj przez 3-4 minuty, aby uzyskać idealnie płynne żółtka.
Polej makaron jajeczny zupą i udekoruj posiekanym koperkiem i śmietaną.

Wskazówka

ID przepisu: 1450

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

200 g szatkowanej kapusty – 70 g kimchi, posiekanego – 600 ml bulionu warzywnego – 2 łyżki oleju – 2 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj poszatkowaną kapustę i posiekane kimchi. Smaż przez 5-7 minut, aż kapusta przywiędnie i lekko się skarmelizuje. Gdy kapusta i kimchi będą dobrze usmażone, wlej bulion warzywny, Sos z chili do kimchi Kikkoman i Sos sojowy Kikkoman. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez kolejne 10-15 minut, aby smaki się przegryzły.

2 jajka – 150 g ugotowanego makaronu jajecznego – 5 g posiekanego świeżego koperku – 2 łyżki śmietany

Wbij każde jajko do małego kubka lub kokilki. Za pomocą łyżki stwórz wir w gotującej się zupie i delikatnie wsuń jajka do środka. Gotuj przez 3-4 minuty, aby uzyskać idealnie płynne żółtka.
Polej makaron jajeczny zupą i udekoruj posiekanym koperkiem i śmietaną.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.