

Tajska zupa z makaronem, tofu i kimchi
Przygotuj się na ostre uderzenie smaku w wykonaniu tej tajskiej zupy z tofu, zieloną pastą curry, chili i pikantnym kimchi. Dodatek makaronu ryżowego sprawia, że zupa nadaje się na zdrowy, sycący lunch - również dla wegetarian!
Składniki
Dodatkowo
Przygotowanie
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę. Podsmaż w rondlu na oleju sezamowym wraz z pastą curry, papryczką chili i imbirem. Gdy się przyrumieni, dodaj pędy bambusa i pokrojoną w plasterki cukinię. Wlej bulion warzywny oraz mleczko kokosowe. Dopraw sosem sojowym Kikkoman, kolendrą i trawą cytrynową. Gotuj przez 15 minut.
Krok 2
Ugotuj makaron ryżowy.
Krok 3
Zupę podawaj z makaronem, pikantnym sosem z papryką chili do Kimchi Kikkoman i świeżą kolendrą.
ID przepisu: 1043
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej