

Ranczerski dip majonezowy z pieczonym kalafiorem kimchi
Pikantne kawałki kalafiora z piekarnika z pysznym dipem majonezowym w stylu ranczerskim. Idealny dodatek do każdego dania i doskonały pomysł na przekąskę.
Składniki
Majonezowy dip ranczerski:
Kalafior z piekarnika:
Przygotowanie
Krok 1

2 łyżki maślanki – 3 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu naturalnego – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka zestu z cytryny – 1 ząbek czosnku, posiekany – 2 łyżki posiekanej dymki – 1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 2 łyżki prażonych nasion słonecznika
Składniki na dip dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
Krok 2

1 mały kalafior – 4 łyżki Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman – 2 łyżki jogurtu naturalnego – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka posiekanej papryczki chili
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Kalafiora pokrój na różyczki. Natrzyj je mieszanką Sosu z chili do kimchi Kikkoman, jogurtu, oliwy z oliwek i chili.
Krok 3
Kawałki kalafiora ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 minut, aż zmiękną. Podawaj z ranczerskim dipem majonezowym.
ID przepisu: 1251
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej