Pikantna marynata jogurtowa
Pikantna marynata jogurtowa

Pikantna marynata jogurtowa

5 1 Oceny
Czas ogółem35 min
5 minCzas przygotowania
30 minCzas marynowania

Aromatyczna, lekko pikantna marynata z tego przepisu idealnie nadaje się do zmiękczania mięsa i ryb na grilla.

Składniki

1 porcj(e/i)
120 g
miodu
25 g
startego imbiru
200 g
startej cebuli
20 g
curry w proszku
400 g
jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze (na porcję)3252 kJ / 775 kcal
6,3 gTłuszcz
37,5 gBiałko
139,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

ID przepisu: 1131

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.