

Pikantna kukurydza z grilla (elotes)
Słodka kukurydza w kolbie to typowa street foodowa przekąska, którą można rozkoszować się solo albo jako dodatkiem do głównego dania. Możesz doprawić ją jeszcze większą ilością przypraw albo ziół.
Wartości odżywcze (na porcję)
1.392 kJ / 331 kcalPrzygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę w rondlu. Kukurydzę obierz z liści i włosków. Gotuj kukurydzę przez 5 minut. Odcedź.
Krok 2
Posmaruj kukurydzę 1-2 łyżkami marynaty teriyaki. Pozostaw do zamarynowania, kiedy będziesz rozgrzewać grilla lub patelnię grillową. Grilluj przez kilka minut, aż na kukurydzy pojawią się ślady zwęglenia.
Krok 3
Wymieszaj majonez z 1 łyżką marynaty teriyaki i posmaruj kukurydzę. Posyp tartym serem i przyprawami. Możesz dodać zioła, na przykład pietruszkę lub kolendrę.
ID przepisu: 1060
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej








![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/b/4/csm_1647-recipe-page-Rolada_drozdzowa_z_kapusta_kiszona_Header_Desktop_e15401e39e.webp)












