Letnia cytrusowa sałatka z kuskusem
Sałatka z kuskusem to pomysł na szybką wegetariańską przekąskę i idealny, lekki dodatek do grillowanych smakołyków. Winogrona na spółkę z cytrusowym sosem sojowem Ponzu nadają jej letni, owocowy smak.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę kuskus przełóż do miski. Dodaj oliwę oraz cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman. Dokładnie wymieszaj. Zalej wrzątkiem, aby przykryć kaszę na ok. 1 cm. Zawiń miskę w folię spożywczą i odstaw na 15 min.
Krok 2
Winogrona i pomidory przekrój na połowy. Dymkę i czosnek posiekaj. Ogórka i paprykę pokrój w kostkę. Suszone pomidory pokrój w paski.
Krok 3
Namoczoną kaszę kuskus wymieszaj widelcem, aż stanie się puszysta.
Krok 4
Do kuskusu dodaj winogrona, pomidorki, dymkę i czosnek. Dobrze wymieszaj. Dodaj czerwoną paprykę, nasiona słonecznika, ogórka i zioła.
Krok 5
Całość wymieszaj i dopraw cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i pieprzem.
ID przepisu: 1128
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej