

Grillowany bakłażan
Czas ogółem15 min
15 minCzas przygotowania
Bakłażan to cudowne warzywo, które po upieczeniu lub grillowaniu staje się aksamitne i rozpływające się w ustach. Przyprawiony marynatą teriyaki z cytryną i miodem nabiera ciekawego charakteru.
Wartości odżywcze (na porcję)431 kJ / 103 kcal
0,5 gTłuszcz
3 gBiałko
Przygotowanie
Krok 1
Umytego bakłażana kroimy na plastry o grubości 1 cm. Delikatnie nacinamy je, tworząc kratkę.
Krok 2
Marynatę mieszamy z sokiem z cytryny i miodem i nacieramy plastry bakłażana.
Krok 3
Grillujemy je z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 4
Posypujemy pieprzem i podajemy ze świeżą kolendrą i sałatą.
ID przepisu: 1017
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej