Czekoladowy pudding ryżowy z musem malinowym

Czas ogółem 15 min
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Zostało ci więcej ugotowanego ryżu niż potrzebujesz? Nie zmarnuje się! Przygotujesz z niego pyszne śniadanie. Czekoladowy pudding ryżowy jest prosty do zrobienia i pyszny. Jego słodki smak podkreślisz dodatkiem Bezglutenowego sosu sojowego Kikkoman.

Składniki

2 porcj(e/i)
125 ml
mleka
2 łyżki
kakao w proszku
1 łyżeczka
ekstraktu waniliowego
160 g
ugotowanego ryżu
1 
banan
1 łyżka
cukru
100 g
mrożonych malin
świeże maliny do dekoracji
listki mięty do dekoracji
Wartości odżywcze (na porcję) 1172 kJ  /  280 kcal
4,1 g Tłuszcz
8,2 g Białko
50 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

125 ml mleka – 2 łyżki kakao w proszku – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 160 g ugotowanego ryżu

Podgrzej mleko z kakao i ekstraktem waniliowym. Dodaj ryż i podgrzej.

Krok 2

1  banan – 1 łyżka cukru – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Dodaj banana, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Zmiksuj na gładki pudding.

Krok 3

100 g mrożonych malin – 1 łyżka cukru –  ½ łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Maliny, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman umieść w garnuszku. Podgrzewaj, aż maliny zaczną się rozpadać. Przetrzyj sos przez sito.

Krok 4

świeże maliny do dekoracji – listki mięty do dekoracji

Pudding nałóż do miseczek. Polej sosem malinowym i udekoruj świeżą miętą i malinami.

Wskazówka:

Pudding możesz dodatkowo posypać ulubionymi owocami. 

Do przygotowania sosu możesz zamiast malin użyć również innych owoców. Doskonale sprawdzą się truskawki, jeżyny lub wiśnie. Te ostatnie wystarczy zmiksować - nie musisz przecierać sosu przez sito.

ID przepisu: 1223

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

125 ml mleka – 2 łyżki kakao w proszku – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 160 g ugotowanego ryżu

Podgrzej mleko z kakao i ekstraktem waniliowym. Dodaj ryż i podgrzej.

1  banan – 1 łyżka cukru – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Dodaj banana, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Zmiksuj na gładki pudding.

100 g mrożonych malin – 1 łyżka cukru –  ½ łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Maliny, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman umieść w garnuszku. Podgrzewaj, aż maliny zaczną się rozpadać. Przetrzyj sos przez sito.

świeże maliny do dekoracji – listki mięty do dekoracji

Pudding nałóż do miseczek. Polej sosem malinowym i udekoruj świeżą miętą i malinami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.