

Czekoladowy pudding ryżowy z musem malinowym
Zostało ci więcej ugotowanego ryżu niż potrzebujesz? Nie zmarnuje się! Przygotujesz z niego pyszne śniadanie. Czekoladowy pudding ryżowy jest prosty do zrobienia i pyszny. Jego słodki smak podkreślisz dodatkiem Bezglutenowego sosu sojowego Kikkoman.
Przygotowanie
Krok 1

125 ml mleka – 2 łyżki kakao w proszku – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 160 g ugotowanego ryżu
Podgrzej mleko z kakao i ekstraktem waniliowym. Dodaj ryż i podgrzej.
Krok 2

1 banan – 1 łyżka cukru – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman
Dodaj banana, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Zmiksuj na gładki pudding.
Krok 3

100 g mrożonych malin – 1 łyżka cukru – ½ łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman
Maliny, cukier i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman umieść w garnuszku. Podgrzewaj, aż maliny zaczną się rozpadać. Przetrzyj sos przez sito.
Krok 4

świeże maliny do dekoracji – listki mięty do dekoracji
Pudding nałóż do miseczek. Polej sosem malinowym i udekoruj świeżą miętą i malinami.
Wskazówka:
Pudding możesz dodatkowo posypać ulubionymi owocami.
Do przygotowania sosu możesz zamiast malin użyć również innych owoców. Doskonale sprawdzą się truskawki, jeżyny lub wiśnie. Te ostatnie wystarczy zmiksować - nie musisz przecierać sosu przez sito.
ID przepisu: 1223
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej