

Bezglutenowe gofry gryczane z pomidorami i serem
Pyszne bezglutenowe gofry gryczane z suszonymi pomidorami, bazylią i serkiem śmietankowym. Z chrupiącą skórką i miękkim, puszystym środkiem, są łatwe do przygotowania i idealne do rozkoszowania się ich smakiem.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1

100 g mąki gryczanej – 20 g skrobi ziemniaczanej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 150 ml wody – 1 jajko – 2 łyżki oleju – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman
Mąkę gryczaną, skrobię i proszek do pieczenia wymieszaj w misce. Dodaj wodę, jajko, olej i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj do połączenia składników. Z powstałego ciasta upiecz gofry.
Krok 2

5 suszonych pomidorów z oleju – 200 g serka śmietankowego – 1 łyżka jogurtu greckiego – ½ łyżki Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman – 1 pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu
Pomidory drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj serek, jogurt, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, posiekane listki bazylii i pieprz. Wymieszaj.
Krok 3

20 g ogórka – 4 pomidorki koktajlowe – 4 rzodkiewki – ½ pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu
Gofry posmaruj pastą z suszonych pomidorów. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka, pomidorki koktajlowe i rzodkiewki. Posyp świeżo mielonym pieprzem i świeżą bazylią.
Wskazówka:
Zamiast mąki gryczanej możesz także użyć mąki ryżowej, owsianej lub jaglanej.
ID przepisu: 1357
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej