Bezglutenowe gofry gryczane z pomidorami i serem
Bezglutenowe gofry gryczane z pomidorami i serem

Bezglutenowe gofry gryczane z pomidorami i serem

Czas ogółem 15 min
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Pyszne bezglutenowe gofry gryczane z suszonymi pomidorami, bazylią i serkiem śmietankowym. Z chrupiącą skórką i miękkim, puszystym środkiem, są łatwe do przygotowania i idealne do rozkoszowania się ich smakiem.

Składniki

2 porcj(e/i)
100 g
mąki gryczanej
20 g
skrobi ziemniaczanej
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
150 ml
wody
1 
jajko
2 łyżki
oleju
5 
suszonych pomidorów w oleju
200 g
serka śmietankowego
1 łyżka
jogurtu greckiego
1 ½ pęczek
bazylii
2 szczypty
pieprzu
20 g
ogórka
4 
pomidorki koktajlowe
4 
rzodkiewki

Przygotowanie

Krok 1

100 g mąki gryczanej – 20 g skrobi ziemniaczanej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 150 ml wody – 1  jajko – 2 łyżki oleju – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Mąkę gryczaną, skrobię i proszek do pieczenia wymieszaj w misce. Dodaj wodę, jajko, olej i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj do połączenia składników. Z powstałego ciasta upiecz gofry.

Krok 2

5  suszonych pomidorów z oleju – 200 g serka śmietankowego – 1 łyżka jogurtu greckiego –  ½ łyżki Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman1 pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu

Pomidory drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj serek, jogurt, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, posiekane listki bazylii i pieprz. Wymieszaj.

Krok 3

20 g ogórka – 4  pomidorki koktajlowe – 4  rzodkiewki –  ½ pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu

Gofry posmaruj pastą z suszonych pomidorów. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka, pomidorki koktajlowe i rzodkiewki. Posyp świeżo mielonym pieprzem i świeżą bazylią.

Wskazówka:

Zamiast mąki gryczanej możesz także użyć mąki ryżowej, owsianej lub jaglanej.

ID przepisu: 1357

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

100 g mąki gryczanej – 20 g skrobi ziemniaczanej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 150 ml wody – 1 jajko – 2 łyżki oleju – 1 łyżka Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman

Mąkę gryczaną, skrobię i proszek do pieczenia wymieszaj w misce. Dodaj wodę, jajko, olej i Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Wymieszaj do połączenia składników. Z powstałego ciasta upiecz gofry.

5 suszonych pomidorów z oleju – 200 g serka śmietankowego – 1 łyżka jogurtu greckiego – ½ łyżki Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman1 pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu

Pomidory drobno posiekaj i przełóż do miski. Dodaj serek, jogurt, Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman, posiekane listki bazylii i pieprz. Wymieszaj.

20 g ogórka – 4 pomidorki koktajlowe – 4 rzodkiewki – ½ pęczek bazylii – 1 szczypta pieprzu

Gofry posmaruj pastą z suszonych pomidorów. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka, pomidorki koktajlowe i rzodkiewki. Posyp świeżo mielonym pieprzem i świeżą bazylią.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.