

Bowl z jackfruitem w sosie teriyaki, ryżem, awokado i salsą paprykową
Ten prosty przepis na wegański bowl z ryżem jest inspirowany smakami Meksyku. Przyprawiony szarpany jackfruit, salsa paprykowa i awokado to fantastyczne połączenie na obiad lub kolację.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Ryż gotujemy do miękkości
Krok 2
Szarpanego jackfruita płuczemy i dokładnie mieszamy z marynatą teriyaki, przecierem pomidorowym oraz przyprawami. Całość smażymy na oliwie.
Krok 3
Papryki kroimy w drobną kostkę. Wraz z posiekanym czosnkiem, podsmażamy je krótko na oliwie. Doprawiamy sokiem z cytryny, marynatą Teriyaki, pieprzem, kuminem i świeżą kolendrą. Awokado obieramy, kroimy w plastry i posypujemy sezamem.
Krok 4
Ugotowany ryż podajemy z resztą dodatków.
ID przepisu: 1052
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











