Zupa grzybowa z chrupiącym bekonem i pop-cornem
Ta sycąca, łatwa do przyrządzenia zupa grzybowa to prawdziwe „jedzenie na pocieszenie”. Swój nietuzinkowy smak i konsystencję zawdzięcza chrupkiemu bekonowi, prażonej kukurydzy i ziołom. Ostrzejsza nuta chrzanu i papryczek chili w mig rozgrzeje każdego zmarzlucha.
Składniki
Dodatkowo
Przygotowanie
Krok 1
Oczyszczone grzyby pokrój na plasterki. Usmaż grzyby w rondlu na maśle razem z cebulą i drobno posiekanym czosnki-em. Zalej bulionem, dopraw kurkumą i pieprzem. Gotuj 20 minut. Śmietanę zmieszaj z chrzanem i sosem sojowym Kikkoman. Dodaj do zupy i gotuj 1-2 minuty.
Krok 2
Plastry boczku podsmaż lub zgrilluj, aż staną się złociste i chrupiące.
Krok 3
Zupę podawaj z plastrami boczku, pop-cornem, papryczkami jalapeno oraz pie-truszką i koperkiem.
ID przepisu: 1041
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej