

Soczyste szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki (karaage)
Przygotowanie
Marynatę wymieszać z drobno startym imbirem i włożyć do plastikowego woreczka. Pozbawione kości udka kurczaka pokroić w kawałki wielkości kęsów i również włożyć do woreczka. Delikatnie naciskając woreczek wmasować marynatę w kawałki mięsa. Pozostawić na 30 minut. Następnie wyjąć kawałki kurczaka i osuszyć. Delikatnie obtoczyć mięso w mące ziemniaczanej i usmażyć w głębokim tłuszczu w temperaturze 170° C. Podać w towarzystwie dipu i świeżych plasterków limonki.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 354
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej


![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/b/4/csm_1647-recipe-page-Rolada_drozdzowa_z_kapusta_kiszona_Header_Desktop_e15401e39e.webp)


















