Smażona zielona fasolka
Smażona zielona fasolka

Smażona zielona fasolka

Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Smażona zielona fasolka z czosnkiem i imbirem w Sosie sojowym Kikkoman z dodatkiem Sosu Teriyaki z czosnkiem Kikkoman.

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
zielonej fasolki
100 g
kapusty pak choi
500 ml
wody
1 łyżeczka
soli
1 
szalotka
1 kawałek
imbiru (ok. 1,5 cm)
3 ½ 
ząbki czosnku
2 ½ łyżki
oleju
1 łyżeczka
prażonych orzeszków ziemnych
1 łyżka
cebuli dymki (posiekanej)
Wartości odżywcze (na porcję)1277 kJ / 305 kcal
18,3 gTłuszcz
6,2 gBiałko
34,0 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

200 g zielonej fasolki – 100 g kapusty pak choi – 500 ml wody – 1 łyżeczka soli

Zieloną fasolkę umyj i oczyść. Zagotuj wodę, wrzątek posól i gotuj fasolkę, aż będzie al dente. Fasolkę przełóż do sitka i przepłucz zimną wodą. Pak choi przekrój na 4 części.

Krok 2

1  szalotka – 1 kawałek imbiru (ok. 1,5 cm) – 3 ½  ząbki czosnku – 2 ½ łyżki oleju

Szalotkę, imbir i czosnek drobno posiekaj. Podsmażaj warzywa na oleju przez około 1 minutę. Dodaj fasolkę i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Dodaj pak choi.

Krok 3

1 ½ łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych – 1 łyżka cebuli dymki (posiekanej)

Dopraw Sosem sojowym Kikkoman i Sosem Teriyaki z czosnkiem Kikkoman. Dodaj prażone orzeszki ziemne i dobrze wymieszaj. Gotowe danie nałóż na talerz i udekoruj posiekaną dymką.

ID przepisu: 1216

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

200 g zielonej fasolki – 100 g kapusty pak choi – 500 ml wody – 1 łyżeczka soli

Zieloną fasolkę umyj i oczyść. Zagotuj wodę, wrzątek posól i gotuj fasolkę, aż będzie al dente. Fasolkę przełóż do sitka i przepłucz zimną wodą. Pak choi przekrój na 4 części.

1 szalotka – 1 kawałek imbiru (ok. 1,5 cm) – 3 ½ ząbki czosnku – 2 ½ łyżki oleju

Szalotkę, imbir i czosnek drobno posiekaj. Podsmażaj warzywa na oleju przez około 1 minutę. Dodaj fasolkę i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Dodaj pak choi.

1 ½ łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych – 1 łyżka cebuli dymki (posiekanej)

Dopraw Sosem sojowym Kikkoman i Sosem Teriyaki z czosnkiem Kikkoman. Dodaj prażone orzeszki ziemne i dobrze wymieszaj. Gotowe danie nałóż na talerz i udekoruj posiekaną dymką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.