Smażona zielona fasolka
Smażona zielona fasolka z czosnkiem i imbirem w Sosie sojowym Kikkoman z dodatkiem Sosu Teriyaki z czosnkiem Kikkoman.
Przygotowanie
Krok 1
200 g zielonej fasolki – 100 g kapusty pak choi – 500 ml wody – 1 łyżeczka soli
Zieloną fasolkę umyj i oczyść. Zagotuj wodę, wrzątek posól i gotuj fasolkę, aż będzie al dente. Fasolkę przełóż do sitka i przepłucz zimną wodą. Pak choi przekrój na 4 części.
Krok 2
1 szalotka – 1 kawałek imbiru (ok. 1,5 cm) – 3 ½ ząbki czosnku – 2 ½ łyżki oleju
Szalotkę, imbir i czosnek drobno posiekaj. Podsmażaj warzywa na oleju przez około 1 minutę. Dodaj fasolkę i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Dodaj pak choi.
Krok 3
1 ½ łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 2 łyżki Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman – 1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych – 1 łyżka cebuli dymki (posiekanej)
Dopraw Sosem sojowym Kikkoman i Sosem Teriyaki z czosnkiem Kikkoman. Dodaj prażone orzeszki ziemne i dobrze wymieszaj. Gotowe danie nałóż na talerz i udekoruj posiekaną dymką.
ID przepisu: 1216
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej