Sałatka z roszponki z selerem naciowym, pomarańczami i dressingiem pesto
Czas ogółem12 min
10 minCzas przygotowania
2 minCzas gotowania
Rozpływająca się w ustach roszponka, soczysta pomarańcza i chrupiący seler - a wszystko to w jednej, zdrowej, wegetariańskiej sałatce!
Wartości odżywcze (na porcję)2080 kJ / 497 kcal
37,4 gTłuszcz
9,8 gBiałko
29,6 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni.
Krok 2
Bazylię umyj i przełóż do blendera. Dodaj resztę składników na pesto i dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Selera pokrój w cienkie plasterki. Pomarańczę podziel na części. Dodaj do roszponki.
Krok 4
Całość wymieszaj z pesto i posyp nasionami słonecznika.
ID przepisu: 1137
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej