

Sałatka z roszponki z selerem naciowym, pomarańczami i dressingiem pesto
Czas ogółem
12 min
10 min
Czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
Rozpływająca się w ustach roszponka, soczysta pomarańcza i chrupiący seler - a wszystko to w jednej, zdrowej, wegetariańskiej sałatce!
Wartości odżywcze (na porcję)
2080 kJ
/
497 kcal
37,4 g
Tłuszcz
9,8 g
Białko
29,6 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni.
Krok 2
Bazylię umyj i przełóż do blendera. Dodaj resztę składników na pesto i dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Selera pokrój w cienkie plasterki. Pomarańczę podziel na części. Dodaj do roszponki.
Krok 4
Całość wymieszaj z pesto i posyp nasionami słonecznika.
ID przepisu: 1137
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej