

Sałatka z grillowanymi krewetkami
Czas ogółem
30 min
30 min
Czas przygotowania
Dania z grilla mogą być lekkie, a do tego niesamowicie smaczne. Grillowane krewetki są pełne smaku a podane z roszponką I papryką stanowią pyszną całość.
Wartości odżywcze (na porcję)
1310 kJ
/
313 kcal
19 g
Tłuszcz
24 g
Białko
10 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Sos Ponzu mieszamy z oliwą i pokrojonym czosnkiem.
Krok 2
Umyte krewetki nacieramy marynatą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie grillujemy je z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
W tym czasie jogurt mieszamy z posiekaną natką pietruszki, oliwą i pieprzem.
Krok 4
Gotowe krewetki mieszamy z roszponką i pokrojoną papryką. Podajemy z sosem jogurtowo - pietruszkowym.
ID przepisu: 1009
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej