

Prosta marynata piwno-miodowa
Czas ogółem
35 min
5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas marynowania
Piwo jest częstym gościem na spotkaniach z grillem w tle. Nic dziwnego, że jest też częstym składnikiem marynat barbeque! Z prostego połączenia piwa, soi i miodu powstaje słodka, gęsta polewa do żeberek, kurczaka, skrzydełek, steków i szaszłyków. Pycha!
Wartości odżywcze (na porcję)
1572 kJ
/
375 kcal
0,3 g
Tłuszcz
12,4 g
Białko
71,3 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.
Krok 2
Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).
ID przepisu: 1129
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej