Prosta marynata piwno-miodowa

5 2 Oceny
Czas ogółem 35 min
5 min Czas przygotowania
30 min Czas marynowania

Piwo jest częstym gościem na spotkaniach z grillem w tle. Nic dziwnego, że jest też częstym składnikiem marynat barbeque! Z prostego połączenia piwa, soi i miodu powstaje słodka, gęsta polewa do żeberek, kurczaka, skrzydełek, steków i szaszłyków. Pycha!

Składniki

2 porcj(e/i)
15 g
startego czosnku
60 g
miodu
150 ml
ciemnego piwa
1 ½ łyżki
cukru
15 g
imbiru
Wartości odżywcze (na porcję) 1572 kJ  /  375 kcal
0,3 g Tłuszcz
12,4 g Białko
71,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Krok 2

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

ID przepisu: 1129

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj wszystkie składniki. Marynata doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa.

Odstaw do zamarynowania na kilka godzin lub na noc - w zależności od mięsa (wieprzowina i wołowina marynują się dłużej niż kurczak).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.