

Pikantna zupa fasolowa z chorizo
Pożywna i sycąca zupa z tego przepisu inspirowana jest smakami kuchni meksykańskiej. Chorizo i papryka dodają jej ciepłego, wędzonego aromatu, a tortilla idealnie nadaje się do maczania.
Składniki
Dodatkowo
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Chorizo pokrój w plasterki. Podsmaż w rondlu na oliwie. Gdy cebula się zeszkli, a chorizo przyrumieni, dodaj przyprawy, drobno posiekany czosnek oraz odsączoną i przepłukaną fasolę.
Krok 2
Wlej bulion i passatę pomidorową. Dopraw sosem sojowym Kikkoman (lub Ponzu Kikkoman) i kolendrą. Gotuj przez 15 minut. Po tym czasie do pojemnika blendera przelej 1/3 zupy (bez kawałków chorizo) i zmiksuj. Przelej z powrotem do rondla i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Tortille pokrój w trójkąty i stostuj na suchej patelni.
Krok 4
Zupę podawaj z pokrojonym awokado, startym serem cheddar i kawałkami tortilli.
ID przepisu: 1042
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej