Najlepsza zupa jagodowa

Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

Pyszna i orzeźwiająca zupa ze świeżych owoców jagodowych, z dodatkiem soku wiśniowego i cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, przybrana pistacjową kwaśną śmietaną.

Składniki

2 porcj(e/i)
250 g
owoców jagodowych, np. borówek, truskawek, malin, jeżyn (mogą być mrożone)
200 ml
soku wiśniowego
1 ½ łyżeczki
cukru
2 łyżki
kwaśnej śmietany
1 łyżeczka
posiekanych pistacji
Wartości odżywcze (na porcję) 822 kJ  /  196 kcal
7,8 g Tłuszcz
4 g Białko
24,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Zmiksuj 150 g owoców z sokiem wiśniowym i 1 łyżeczką cukru. Dopraw cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Dodaj pozostałe 100 g owoców.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z resztą cukru i pistacjami.

Krok 3

Udekoruj zupę pistacjową kwaśną śmietaną. Skrop cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Podawaj.

Wskazówka

Udekoruj zupę prażonymi orzechami nerkowca.

Zamiast cukru możesz użyć cukru z wanilią Bourbon lub miąższu z laski wanilii.

W wersji dla wegan zastąp zwykłą śmietanę śmietaną roślinną.

ID przepisu: 1141

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Zmiksuj 150 g owoców z sokiem wiśniowym i 1 łyżeczką cukru. Dopraw cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Dodaj pozostałe 100 g owoców.

Śmietanę wymieszaj z resztą cukru i pistacjami.

Udekoruj zupę pistacjową kwaśną śmietaną. Skrop cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.