Najlepsza zupa jagodowa
Pyszna i orzeźwiająca zupa ze świeżych owoców jagodowych, z dodatkiem soku wiśniowego i cytrusowego sosu sojowego Ponzu Kikkoman, przybrana pistacjową kwaśną śmietaną.
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj 150 g owoców z sokiem wiśniowym i 1 łyżeczką cukru. Dopraw cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Dodaj pozostałe 100 g owoców.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z resztą cukru i pistacjami.
Krok 3
Udekoruj zupę pistacjową kwaśną śmietaną. Skrop cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman. Podawaj.
Wskazówka
Udekoruj zupę prażonymi orzechami nerkowca.
Zamiast cukru możesz użyć cukru z wanilią Bourbon lub miąższu z laski wanilii.
W wersji dla wegan zastąp zwykłą śmietanę śmietaną roślinną.
ID przepisu: 1141
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej