Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla
Czas ogółem10 min
10 minCzas przygotowania
To pyszne masło sojowo-ziołowe jest idealne do smażonych lub grillowanych steków. Na wierzch przyrządzonego mięsa połóż plaster masła, aby uzyskać dodatkową soczystość i smak.
Wartości odżywcze (na porcję)2143 kJ / 512 kcal
54,2 gTłuszcz
3,9 gBiałko
2 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Obierz i posiekaj drobno czosnek. Umyj bazylię, osusz ją i poodrywaj listki. Pokrój listki na cienkie paski.
Krok 2
Wymieszaj czosnek, bazylię, sos sojowy, parmezan i syrop klonowy z masłem, dopraw pieprzem cytrynowym.
ID przepisu: 869
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej