Masło ziołowe z sosem sojowym do potraw z grilla

Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

To pyszne masło sojowo-ziołowe jest idealne do smażonych lub grillowanych steków. Na wierzch przyrządzonego mięsa połóż plaster masła, aby uzyskać dodatkową soczystość i smak.

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
ząbek czosnku
2 
łodyżki bazylii
250 g
miękkiego masła
3 łyżki
startego parmezanu
1 łyżka
syropu klonowego
pieprz cytrynowy lub czarny
Wartości odżywcze (na porcję) 2143 kJ  /  512 kcal
54,2 g Tłuszcz
3,9 g Białko
2 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Obierz i posiekaj drobno czosnek. Umyj bazylię, osusz ją i poodrywaj listki. Pokrój listki na cienkie paski.

Krok 2

Wymieszaj czosnek, bazylię, sos sojowy, parmezan i syrop klonowy z masłem, dopraw pieprzem cytrynowym.

ID przepisu: 869

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Obierz i posiekaj drobno czosnek. Umyj bazylię, osusz ją i poodrywaj listki. Pokrój listki na cienkie paski.

Wymieszaj czosnek, bazylię, sos sojowy, parmezan i syrop klonowy z masłem, dopraw pieprzem cytrynowym.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.