

Krokiety Z Tofu I Warzyw
Przygotowanie
Krok 1
Umieść mała deskę kuchenną z dodatkowym obciążeniem (np. paczka mąki) na kostce tofu i pozostaw na 1-2 godziny. W ten sposób usuniesz nadmiar wody z tofu.
Krok 2
Pokrój marchew i fasolkę w słupki o długości ok. 3 cm, zblanszuj i podgotuj. Usuń korzonki shiitake i pokrój grzyby na cienkie plastry.
Krok 3
Zblenduj tofu w mikserze na gładką masę, dodaj sól, cukier, jajko i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj. Dodaj podgotowane warzywa i grzyby. Wymieszaj i formuj małe placuszki. Smaż na rozgrzanym oleju (170°C) z obu stron, aż uzyskają złoty kolor (przynajmniej 6 minut). Odsącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
Krok 4
Podawaj z musztardą i Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym o obniżonej zawartości soli.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 307
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej