

Komosa ryżowa z serem pleśniowym, szpinakiem, orzechami i truskawkami
Czas ogółem
25 min
25 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
9386 kJ
/
2242 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Komosę ryżową zalać 450 ml wody i na małym ogniu gotować pod przykryciem przez 15 minut, aż woda się wchłonie. Odstawić do wystudzenia.
Krok 2
Na talerze wyłożyć szpinak i delikatnie wymieszać go z komosą ryżową. Dodać pokruszony ser oraz truskawki.
Krok 3
Orzechy przełożyć na patelnię, dodać oliwę, miód i cytrusowy sos sojowy. Krótko podsmażyć całość, aż powstały sos zgęstnieje. Orzechy wyłożyć na danie, a resztą sosu polać całość.
ID przepisu: 1005
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej