Kimchi z rzodkwi
Kimchi z rzodkwi

Kimchi z rzodkwi

4,9 7 Oceny
Czas ogółem 1 godz. 30 min
15 min Czas przygotowania
1 godz. 15 min Czas marynowania

Przepis i składniki na przygotowanie przepysznego kimchi z rzodkwi.

Składniki

2 porcj(e/i)
 ½ 
białej rzodkwi
 ⅔ łyżeczki
soli
1 łyżka
mielonych ziaren sezamu
1 łyżka
cukru
Wartości odżywcze (na porcję)393 kJ / 94 kcal
2,6 gTłuszcz
3,1 gBiałko
11,5 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.

Krok 2

Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.

Krok 3

Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.

Krok 4

Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.

Krok 5

Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

ID przepisu: 1020

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.

Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.

Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.

Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.

Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.