

Kimchi z rzodkwi
Przepis i składniki na przygotowanie przepysznego kimchi z rzodkwi.
Przygotowanie
Krok 1
Umyj i obierz rzodkiew, następnie pokrój ją w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Natrzyj ją solą i pozostaw w misce na około 1 godzinę.
Krok 3
Umyj rzodkiew, aby usunąć sól, i dobrze odciśnij.
Krok 4
Wymieszaj rzodkiew z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, mielonymi ziarnami sezamu i cukrem (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Podawaj kimchi z rzodkwi.
Krok 5
Marynowane kimchi z rzodkwi można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.
ID przepisu: 1020
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej