Kimchi z ogórka
Kimchi z ogórka

Kimchi z ogórka

Czas ogółem40 min
15 minCzas przygotowania
25 minCzas marynowania

Składniki

2 porcj(e/i)
1 
ogórek (ok. 150 g)
 ¼ łyżeczka
soli
1 łyżeczka
cukru
1 łyżeczka
mielonych ziaren sezamu

od upodobań

lub oliwy z oliwek
Wartości odżywcze (na porcję)158 kJ / 38 kcal
1,3 gTłuszcz
1,4 gBiałko
4,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyj ogórka i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Natrzyj go solą i pozostaw w misce na około 10 minut.

Krok 3

Wymieszaj kawałki ogórka z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem i ziarnami sezamu (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Spryskaj olejem sezamowym lub oliwą z oliwek według preferencji i podawaj.

Krok 4

Mix the cucumber pieces with the Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, the sugar and the sesame seeds (or put them in a freezer bag) and chill in the refrigerator for at least 15 minutes. Drizzle with some sesame oil or olive oil if desired and serve the cucumber kimchi.

Krok 5

Marynowane kimchi z ogórka można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

ID przepisu: 1021

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyj ogórka i pokrój na małe kawałki.

Natrzyj go solą i pozostaw w misce na około 10 minut.

Wymieszaj kawałki ogórka z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem i ziarnami sezamu (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Spryskaj olejem sezamowym lub oliwą z oliwek według preferencji i podawaj.

Mix the cucumber pieces with the Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, the sugar and the sesame seeds (or put them in a freezer bag) and chill in the refrigerator for at least 15 minutes. Drizzle with some sesame oil or olive oil if desired and serve the cucumber kimchi.

Marynowane kimchi z ogórka można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.