

Kimchi z ogórka
Przygotowanie
Krok 1
Umyj ogórka i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Natrzyj go solą i pozostaw w misce na około 10 minut.
Krok 3
Wymieszaj kawałki ogórka z Kikkoman pikantny sos papryką chili do Kimchi, cukrem i ziarnami sezamu (lub włóż składniki do woreczka do zamrażania) i schłodź w lodówce co najmniej przez 15 minut. Spryskaj olejem sezamowym lub oliwą z oliwek według preferencji i podawaj.
Krok 4
Mix the cucumber pieces with the Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, the sugar and the sesame seeds (or put them in a freezer bag) and chill in the refrigerator for at least 15 minutes. Drizzle with some sesame oil or olive oil if desired and serve the cucumber kimchi.
Krok 5
Marynowane kimchi z ogórka można przechowywać w lodówce przez 3 do 4 dni.
ID przepisu: 1021
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej









![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)










