Kasza jaglana z karmelizowanym bananem
Kasza jaglana z karmelizowanym bananem

Kasza jaglana z karmelizowanym bananem

5 1 Oceny
Czas ogółem 25 min
5 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Czy wiesz, że kasza jaglana ma mnóstwo witamin i składników mineralnych? Wegańska jaglanka z syropem klonowym, bananami i orzechami to pyszny przepis na zdrowe i pożywne śniadanie.

Składniki

2 porcj(e/i)
120 g
kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem)
200 ml
mleczka kokosowego
1 łyżka
syropu klonowego

Dodatkowo

2 
banany
2 łyżki
syropu klonowego
1 łyżeczka
kakao
1 łyżka
obranych pistacji
Wartości odżywcze (na porcję)2.778 kJ / 664 kcal
27,9 gTłuszcz
15 gBiałko
86,4 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zalej podwójną ilością wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 12 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. 

Krok 2

Do ugotowanej kaszy dodaj syrop klonowy i mleczko kokosowe. Wymieszaj i przykryj na 5 minut.

Krok 3

Banany przekrój wzdłuż.

Krok 4

Olej sezamowy, sos sojowy i syrop klonowy podgrzej na patelni. Dodaj banany i skarmelizuj je z obu stron.

Krok 5

Kaszę przełóż do misek. Banany ułóż na wierzchu. Całość posyp kakao i pistacjami lub innymi orzechami, które lubisz.

ID przepisu: 1097

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zalej podwójną ilością wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 12 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. 

Do ugotowanej kaszy dodaj syrop klonowy i mleczko kokosowe. Wymieszaj i przykryj na 5 minut.

Banany przekrój wzdłuż.

Olej sezamowy, sos sojowy i syrop klonowy podgrzej na patelni. Dodaj banany i skarmelizuj je z obu stron.

Kaszę przełóż do misek. Banany ułóż na wierzchu. Całość posyp kakao i pistacjami lub innymi orzechami, które lubisz.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.