

Kasza jaglana z karmelizowanym bananem
Czy wiesz, że kasza jaglana ma mnóstwo witamin i składników mineralnych? Wegańska jaglanka z syropem klonowym, bananami i orzechami to pyszny przepis na zdrowe i pożywne śniadanie.
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zalej podwójną ilością wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 12 minut, aż kasza wchłonie całą wodę.
Krok 2
Do ugotowanej kaszy dodaj syrop klonowy i mleczko kokosowe. Wymieszaj i przykryj na 5 minut.
Krok 3
Banany przekrój wzdłuż.
Krok 4
Olej sezamowy, sos sojowy i syrop klonowy podgrzej na patelni. Dodaj banany i skarmelizuj je z obu stron.
Krok 5
Kaszę przełóż do misek. Banany ułóż na wierzchu. Całość posyp kakao i pistacjami lub innymi orzechami, które lubisz.
ID przepisu: 1097
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej