

Grillowane szparagi z truskawkami
Czas ogółem
15 min
15 min
Czas gotowania
Grillowane szparagi podane z truskawkami, miętą, sezamem i sosem z oliwy, sosu sojowego i szczypiorku to danie, którego w sezonie wiosenno-letnim powinien spróbować każdy.
Wartości odżywcze (na porcję)
937 kJ
/
224 kcal
14 g
Tłuszcz
8 g
Białko
19 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umyte szparagi skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Grillujemy je przez około 5 minut.
Krok 2
W tym czasie sezam prażymy na patelni, truskawki kroimy w plasterki, a oliwę mieszamy z sosem sojowym i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3
Gotowe szparagi podajemy z truskawkami i listkami świeżej mięty. Polewamy dressingiem i posypujemy sezamem.
ID przepisu: 1014
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej