Grillowane szparagi z truskawkami

Czas ogółem 15 min
15 min Czas gotowania

Grillowane szparagi podane z truskawkami, miętą, sezamem i sosem z oliwy, sosu sojowego i szczypiorku to danie, którego w sezonie wiosenno-letnim powinien spróbować każdy.

Składniki

4 porcj(e/i)
500 g
zielonych szparagów
250 g
soczystych truskawek
1 łyżka
nasion sezamu
1 łyżeczka
oliwy
Szczypta pieprzu
Świeża mięta

Dressing

2 łyżki
oliwy
2 łyżki
posiekanego szczypiorku
Wartości odżywcze (na porcję) 937 kJ  /  224 kcal
14 g Tłuszcz
8 g Białko
19 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Umyte szparagi skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Grillujemy je przez około 5 minut.

Krok 2

W tym czasie sezam prażymy na patelni, truskawki kroimy w plasterki, a oliwę mieszamy z sosem sojowym i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 3

Gotowe szparagi podajemy z truskawkami i listkami świeżej mięty. Polewamy dressingiem i posypujemy sezamem.

ID przepisu: 1014

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umyte szparagi skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Grillujemy je przez około 5 minut.

W tym czasie sezam prażymy na patelni, truskawki kroimy w plasterki, a oliwę mieszamy z sosem sojowym i posiekanym szczypiorkiem.

Gotowe szparagi podajemy z truskawkami i listkami świeżej mięty. Polewamy dressingiem i posypujemy sezamem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.