

Grillowana sałata z dressingiem anchois
Sałata z grilla to świetny pomysł na niecodzienną przystawkę, która zaskoczy twoich gości.
Składniki
Dressing
Przygotowanie
Krok 1
Sałatę przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą z oliwek, miodem oraz cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman.
Krok 2
Grilluj sałaty na mocno rozgrzanym ruszcie ok. 1-2 min. z każdej strony. Razem z sałatą zgrilluj pomidorki koktajlowe.
Krok 3
Majonez z sosem Ponzu, czosnkiem, musztardą, tartym parmezanem, anchois oraz pieprzem umieść w naczyniu do blendowania i zmiksuj na gładki sos.
Krok 4
Sałatę podawaj z pomidorkami i sosem z anchois. Całość posyp parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z grzankami ziołowymi.
ID przepisu: 1125
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej