Buraczane jajka faszerowane
Różowe jajka będą wspaniałym urozmaiceniem tradycyjnych jajek faszerowanych. Jeśli chcesz by ich kolor był bardziej intensywny, pozostaw je w buraczanej marynacie nieco dłużej.
Przygotowanie
Krok 1
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą, dodać liście laurowe, sól, ziele angielskie, pieprz i gotować do czasu aż będą miękkie. Dodać cukier oraz ocet. Dokładnie wymieszać i wystudzić.
Krok 2
W międzyczasie jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
Krok 3
Buraki wyjąć z garnka, a do wywaru buraczanego dodać obrane jajka. Pozostawić na godzinę.
Krok 4
Po tym czasie jajka przekroić na pół i wydrążyć.
Krok 5
Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 6
Do żółtek dodać majonez, musztardę i Ponzu. Dokładnie wymieszać. 3 łyżki masy zblendować z zielonym groszkiem
Krok 7
Przekrojone jajka nadziewać obydwiema masami.
Krok 8
Udekorować kiełkami.
ID przepisu: 965
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej