Brzoskwinie nadziewane kozim serem
Owoce z grilla to prawdziwe delicje - i to nie tylko w roli deseru. W towarzystwie wyrazistego w smaku sera oraz orzeszków piniowych są świetnym pomysłem na przekąskę lub dodatek do innych dań z grilla.
Składniki
Salad:
Przygotowanie
Krok 1
Brzoskwinie przekrój na połowy.
Krok 2
Posmaruj brzoskwinie sosem Teriyaki BBQ oraz oliwą.
Krok 3
Zagotuj w rondelku pozostały sos Teriyaki BBQ z sokiem jabłkowym i odrobiną świeżego rozmarynu.
Krok 4
Brzoskwinie ułóż na rozgrzanym ruszcie przecięciem do dołu. Grilluj, aż owoce się skarmelizują i powstaną na nich ślady od rusztu.
Krok 5
Obróć owoce na drugą stronę.
Krok 6
Na każdą połówkę brzoskwini nałóż trochę pokruszonego sera. Dodaj pokruszone orzechy włoskie oraz piniowe. Polej miodem. Grilluj kolejne 5 min.
Krok 7
Pokrój cebulę w piórka. Ogórka pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z rukolą i nałóż na talerz. Na wierzchu ułóż brzoskwinie. Całość skrop sosem Teriyaki BBQ. Podawaj ze świeżymi ziołami.
ID przepisu: 1121
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej