Bakaliowe czekoladki
Czas ogółem
140 min
140 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
209 kJ
/
49 kcal
3,3 g
Tłuszcz
0,6 g
Białko
4,3 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2
Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.
ID przepisu: 213
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej