Bakaliowe czekoladki

Czas ogółem 140 min
140 min Czas przygotowania

Składniki

20 porcj(e/i)
140 g
dark chocolate
100 g
cukru (kryształ) do karmelizacji
50 ml
dairy cream
50 g
bitej śmietany
2 ½ łyżki
cocoa
100 g
miękkiej czekolady 55%
70 g
masła
50 g
orzechów laskowych
50 g
orzechów pekan
50 g
rodzynek
50 g
prażonych migdałów w płatkach
Wartości odżywcze (na porcję) 209 kJ  /  49 kcal
3,3 g Tłuszcz
0,6 g Białko
4,3 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.

ID przepisu: 213

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.

Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.