Bakaliowe czekoladki
Bakaliowe czekoladki

Bakaliowe czekoladki

5 4 Oceny
Czas ogółem140 min
140 minCzas przygotowania

Składniki

20 porcj(e/i)
140 g
dark chocolate
100 g
cukru (kryształ) do karmelizacji
50 ml
dairy cream
50 g
bitej śmietany
2 ½ łyżki
cocoa
100 g
miękkiej czekolady 55%
70 g
masła
50 g
orzechów laskowych
50 g
orzechów pekan
50 g
rodzynek
50 g
prażonych migdałów w płatkach
Wartości odżywcze (na porcję)209 kJ / 49 kcal
3,3 gTłuszcz
0,6 gBiałko
4,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.

ID przepisu: 213

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Cukier kryształ skarmelizować na patelni. Zalać bitą śmietaną i słodkim sosem sojowym. Dodać czekoladę, masło, orzechy laskowe, rodzynki, orzechy pekan i wymieszać. Gotową masę pozostawić do ostygnięcia.

Schłodzoną masę uformować w kulki i obtoczyć w prażonych migdałowych płatkach.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.