Azjatycka sałatka z makaronem
Składniki
Przygotowanie
W mocno gotującej się wodzie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Groszek cukrowy umyć, oczyścić i pokroić w drobne paski. Papryki i papryczkę chili przekroić na pół, oczyścić i umyć. Papryki pokroić w paski, a papryczkę chili w drobną kostkę.
Białą kapustę oczyścić i pokroić w bardzo drobne paseczki. Zmieszać olej, sos sojowy, ocet i kolendrę, a następnie doprawić pieprzem, imbirem i miodem.
Makaron, groszek cukrowy, paprykę, chili i białą kapustę wymieszać z dressingiem. Przed podaniem pozostawić na chwilę, aby wszystkie składniki „przegryzły się”.
Wskazówka
Po dodaniu sosu sojowego do gotującej się wody makaron zyska w trakcie gotowania pikantną nutę.
Kapusta nabierze miękkości, jeśli po pokrojeniu w paski zblanszuje się ję we wrzątku.
ID przepisu: 384
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej