Marynata Teriyaki Kikkoman

Wegańskie
Dostępne rozmiary

Lubisz pikantny smak marynowanych, grillowanych lub duszonych mięs i warzyw? Jeśli Twoja odpowiedź brzmi „tak”, Marynata Teriyaki jest właśnie tym, czego szukasz. Sezon grillowy to czas, w którym przyprawa cieszy się największym wzięciem jako marynata, jednak równie dobrze nadaje się do doprawienia krótko smażonego mięsa. Produkt powstaje na bazie naszego klasyka, w którego skład wchodzą cztery czyste składniki - ziarno soi, pszenica, woda i sól - dzięki czemu Marynata Teriyaki wyróżnia się niewątpliwą pełnią smaku.

Idealna marynata prosto z butelki

Któż tego nie zna: na wieczór lub następny dzień zapowiada się piękna pogoda - idealny moment na grilla. Do tej okazji świetnie pasuje nasz Marynata Teriyaki. Jedyne co musisz zrobić, to otworzyć butelkę i włożyć produkty przeznaczone na grilla do marynaty na 30 minut lub na jeden bądź dwa dni. Im dłuższy czas marynowania, tym intensywniejszy smak marynowanych produktów, które stają się również bardziej kruche. Nie czekaj: wrzuć na ruszt swoje ulubione produkty i rozkoszuj się smakiem i zapachem! Zwolennicy bardziej intensywnych i chrupkich dań często sięgają po marynatę w trakcie grillowania, smarując nią grillowane produkty.

Nasza rada dla amatorów łososia

Następnym razem włóż filet z łososia do Marynata Teriyaki. ‎‎‎Łososia w marynacie wstaw na godzinę do lodówki, a po wyjęciu smaż z każdej strony przez kilka minut. Również w tym przypadku obowiązuje zasada: dla uzyskania bardziej intensywnego smaku i aromatu, smaruj co jakiś czas rybę sosem. Podawaj z imbirem i ryżem. Smacznego! Zostało Ci trochę łososia teriyaki - żaden problem! Na zimno bardzo dobrze smakuje z sałatą.

Ten sos Kikkoman jest odpowiedni dla wegan.

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.