Klopsiki z salsą mango
Klopsiki z salsą mango

Klopsiki z salsą mango

Czas ogółem55 min
35 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania

Te soczyste klopsiki z mielonej wołowiny i jagnięciny intrygują swoim greckim charakterem. Salsa mango z dodatkiem Marynaty Teriyaki Kikkoman dodaje im słodko-słonego tajskiego akcentu.

Składniki

10 porcj(e/i)

Klopsiki:

250 g
drobno pokrojonej białej cebuli
30 g
drobno posiekanego czosnku
3 g
słodkiej papryki w proszku
3 g
mielonego kminu
1 g
suszonego oregano
1 kg
mielonej jagnięciny
1 kg
mielonej wołowiny

Salsa mango:

600 g
mango, wydrylowanego, obranego i pokrojonego w kostkę
150 g
drobno posiekanej czerwonej cebuli
30 g
posiekanej świeżej kolendry
7 g
drobno posiekanej papryczki chili
50 ml
soku z limonki
Alergeny:
gluten, soja, siarczyny
Całkowita waga na porcję:
300
Waga na składnik:

200 g - klopsików (5 sztuk po ok. 40 g każdy), 100 g - salsy

Przygotowanie

Krok 1

Wymieszaj cebulę, czosnek, paprykę w proszku, kmin, oregano i Marynatę Kikkoman Teriyaki z mięsem. Uformuj kulki wielkości piłki golfowej (ok. 45 g każda) i lekko spłaszcz. Grilluj z obu stron przez ok. 2 minuty, aż się zrumienią.

Krok 2

Umieść w misce mango, cebulę, kolendrę i chili. Wymieszaj z Marynatą Kikkoman Teriyaki i sokiem z limonki.

Krok 3

Nałóż salsę na talerze, a na salsie ułóż klopsiki. Podawaj.

Wskazówka:

Aby uzyskać klopsiki jednakowej wielkości, do nabierania masy używaj łyżki do lodów.

ID przepisu: F1028

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Masz pytania dotyczące przepisów lub naszych produktów?

Z przyjemnością na nie odpowiemy.

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.