

Klopsiki z salsą mango
Te soczyste klopsiki z mielonej wołowiny i jagnięciny intrygują swoim greckim charakterem. Salsa mango z dodatkiem Marynaty Teriyaki Kikkoman dodaje im słodko-słonego tajskiego akcentu.
Składniki
Klopsiki:
Salsa mango:
200 g - klopsików (5 sztuk po ok. 40 g każdy), 100 g - salsy
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj cebulę, czosnek, paprykę w proszku, kmin, oregano i Marynatę Kikkoman Teriyaki z mięsem. Uformuj kulki wielkości piłki golfowej (ok. 45 g każda) i lekko spłaszcz. Grilluj z obu stron przez ok. 2 minuty, aż się zrumienią.
Krok 2
Umieść w misce mango, cebulę, kolendrę i chili. Wymieszaj z Marynatą Kikkoman Teriyaki i sokiem z limonki.
Krok 3
Nałóż salsę na talerze, a na salsie ułóż klopsiki. Podawaj.
Wskazówka:
Aby uzyskać klopsiki jednakowej wielkości, do nabierania masy używaj łyżki do lodów.
ID przepisu: F1028
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej