

Zupa z dziczyzną teriyaki i makaronem
Zupa Pho w wersji z dziczyzną: mięso dzika w Kikkoman Marynacie Teriyaki i bulion wzbogacony Sosem sojowym Kikkoman. Nietuzinkowa wersja azjatyckiego klasyka kulinarnego.
Składniki
Mięso:
Bulion:
Dodatki do bulionu
Dodatkowo:
- Bulion ok. 200 g
- Mięso ok. 120 g
- Makaron ok. 120 g
- Pak choi ok. 30 g
- Grzyby ok. 30 g
- Cebula ok. 10 g
- Rzeżucha ok. 3 g
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dzika wymieszaj z Kikkoman Marynatą Teriyaki Kikkoman i pozostaw do zamarynowania na co najmniej 2-3 godziny (a najlepiej na całą noc). Przed podaniem obsmażaj kawałki mięsa na oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Następnie piecz w piekarniku w 180°C (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut, aż mięso będzie średnio wysmażone. Odstaw na chwilę, a następnie pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Do bulionu dodaj imbir, czosnek, anyż gwiazdkowy i suszone grzyby. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny. Odcedź.
Krok 3
Zblanszuj pak choi i grzyby shiitake.
Krok 4
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozdziel między miski. Rozłóż pozostałe dodatki do bulionu - w tym grzyby enoki - wokół makaronu.
Krok 5
Dodaj plastry dziczyzny i zalej gorącym bulionem. Na koniec dodaj rzeżuchę shiso i podawaj.
Wskazówka:
Dla większych grup gości: comber z dzika możesz upiec w całości i pokroić na plasterki do podania.
ID przepisu: F1097
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej



![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)








