

Pikantny popcorn z kurczaka
Szybka, pyszna i chrupiąca przekąska: kawałki kurczaka z aromatycznymi przyprawami i smażoną tajską bazylią, podkręcone na słodko-pikantnie dzięki Marynacie Teriyaki Kikkoman.
Składniki
Kurczak:
Panierka:
Przyprawy:
Przygotowanie
Kurczak: Kurczaka pokrój na małe kawałki i przełóż do miski. Wymieszaj z czosnkiem, przyprawą pięciu smaków, Marynatą Teriyaki Kikkoman, przecierem pomidorowy i winem. Marynuj przez minimum 1 godzinę.
Panierka i przyprawy: Przyprawy upraż na suchej patelni, a następnie zmiel na gładki proszek lub utłucz w moździerzu. Bazylię porwij na małe listki. Kurczaka odcedź z marynaty. Dodaj białko oraz skrobię ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj. Kawałki kurczaka obtocz w bułce tartej. Smaż, aż kurczak się zezłoci. Bazylię usmaż na końcu tak, żeby była chrupiąca.
Sposób podania: Kurczaka posyp przyprawami i bazylią.
Tip
ID przepisu: F1008
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej