Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą
Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą

Omlet z pieczarkami, jarmużem i fetą

3 2 Oceny
Czas ogółem 15 min
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania

Śniadanie czy brunch, ten wegetariański omlet zawsze ci się uda. Dodatek pieczarek z ziołami i jarmużu z fetą to przepis na pyszny, dobrze zbilansowany posiłek.

Składniki

2 porcj(e/i)
3 
jajka
1 łyżeczka
masła
1 szczypta
pieprzu

Dodatkowo

120 g
pieczarek
1 łyżeczka
masła
 ½ łyżeczki
pieprzu
2 łyżki
posiekanego szczypiorku
50 g
jarmużu
50 g
sera feta
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżka
oliwy
4 
kromki pełnoziarnistego chleba
Wartości odżywcze (na porcję)2.112 kJ / 505 kcal
30,7 gTłuszcz
23,7 gBiałko
34,9 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmażaj je na maśle, aż zyskają złocistobrązowy kolor. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i 1 łyżką posiekanego szczypiorku.

Krok 2

Jajka porządnie roztrzep. Dopraw sosem sojowym i pieprzem.

Krok 3

Rozpuść masło na patelni. Wlej jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Gotowego omleta przełóż na talerz.

Krok 4

Omleta podawaj z pieczarkami i jarmużem wymieszanym z fetą i oliwą. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp resztą szczypiorku i serwuj z dodatkiem chleba.

ID przepisu: 1096

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pieczarki pokrój w plasterki. Podsmażaj je na maśle, aż zyskają złocistobrązowy kolor. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i 1 łyżką posiekanego szczypiorku.

Jajka porządnie roztrzep. Dopraw sosem sojowym i pieprzem.

Rozpuść masło na patelni. Wlej jajka i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż góra się zetnie. Gotowego omleta przełóż na talerz.

Omleta podawaj z pieczarkami i jarmużem wymieszanym z fetą i oliwą. Całość skrop sokiem z cytryny, posyp resztą szczypiorku i serwuj z dodatkiem chleba.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.