

Zupa z zielonego groszku z ciecierzycą, miętą i serem feta
Tę wyborną zieloną zupę możesz przyrządzić zarówno ze świeżego, jak i mrożonego groszku. Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman doda jej subtelnego, cytrynowego posmaku, a pieczona ciecierzyca i ser feta urozmaicą kremową konsystencję. Zupa spodoba się również wegetarianom!
Składniki
Dodatkowo
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Pora pokrój w plasterki. Podsmaż w rondlu na maśle. Kiedy warzywa zmiękną, wlej bulion i dodaj groszek. Dopraw Cytrusowy sos Ponzu Kikkoman i pieprzem. Gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 200⁰C. Przepłukaną ciecierzycę zmieszaj z oliwą, mieloną papryką i kolendrą. Wyłóż na blachę do pieczenia i piecz przez 15 minut.
Krok 3
Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem i dopraw świeżą miętą. Podawaj z pieczoną ciecierzycą i pokruszonym serem feta.
ID przepisu: 1040
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej