Zupa na zimno z ogórków i awokado z gremolatą
Tę orzeźwiającą zupę na bazie zielonych warzyw i kefiru podajemy na zimno z dodatkiem gremolaty. Doskonale sprawdzi się w upalny letni dzień - również, kiedy gościmy wegetarian!
Składniki
Gremolata:
Dodatkowo:
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj gremolatę. Czosnek i pietruszkę drobno posiekaj.
Krok 2
Wymieszaj je z oliwą z oliwek, skórką z cytryny i pieprzem. Wstaw do lodówki.
Krok 3
Umyte warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Zioła posiekaj.
Krok 4
Zioła, warzywa i oliwę zmiksuj z kefirem.
Krok 5
Dopraw cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i sokiem z limonki.
Krok 6
Podawaj z cienko pokrojoną czerwoną cebulą i gremolatą.
ID przepisu: 1139
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej