

Zupa marchewkowa z kolendrą, burratą i migdałami
Wyśmienitą kremową zupę marchewkową z dodatkiem kolendry przygotujesz w zaledwie pół godziny. Burrata i migdały dodadzą jej wyrafinowania niezbędnego, gdy serwujesz zupę jako przystawkę na przyjęciu. Zaproś również wegetarian!
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek i przyprawy. Po 5 minutach wlej bulion i dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Zmiksuj zupę na gładki krem i posyp świeżą natką pietruszki.
Krok 3
Migdały podpraż na suchej patelni.
Krok 4
Zupę podawaj z burratą. Posyp migdałami, pieprzem i pietruszką. Skrop oliwą.
ID przepisu: 1039
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej