

Zupa kokosowo-brzoskwiniowa z szaszłykami z owoców
Letnia, odświeżająca zupa owocowa na bazie aromatycznych brzoskwiń, nektaru brzoskwiniowego, mleka kokosowego, sosu sojowego Kikkoman i soku z cytryny. Podawaj ją na zimno, udekorowaną szaszłykami z kawałków brzoskwiń i malin.
Przygotowanie
Krok 1
Brzoskwinie obierz ze skórki, przekrój na połowy i usuń pestki. Następnie pokrój brzoskwinie w kostkę.
Krok 2
Zmiksuj połowę brzoskwiń z nektarem i mlekiem kokosowym. Dopraw do smaku sosem sojowym Kikkoman, sokiem z cytryny i cukrem.
Krok 3
Do zupy dodaj połowę brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Resztę nabij na patyczki do szaszłyków razem z malinami.
Krok 4
Rozlej zupę do misek. Udekoruj wiórkami kokosowymi i szaszłykami. Podawaj.
Wskazówka
Podawaj zupę z lodami waniliowymi jako przybraniem.
Użyj cukru waniliowego zamiast zwykłego cukru.
ID przepisu: 1142
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej