Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie
Przygotowanie
Krok 1
Filet z łososia oddzielić od skóry i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać sos sojowy, miód i 4 łyżeczki soku z limonki. Pomieszać i wstawić do lodówki na 20-40 minut.
Krok 2
W międzyczasie przygotować guacamole: awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Następnie przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki soku z limonki i szczyptę soli do smaku.
Krok 3
Rzodkiewki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki. Mango obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
Łososia wyjąć z lodówki i usmażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie.
Krok 5
PODANIE: Wypełnić kukurydziane muszle sałatą (ok. 10 g sałaty do każdej muszli), dodać po 2-3 łyżeczki guacamole, mango, kilka plasterków rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz łososia.
ID przepisu: 1002
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej