Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie
Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie

Tacos z łososiem w miodowo – sojowej marynacie

Czas ogółem45 min
45 minCzas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
300 g
świeżego filetu z łososia
8 łyżeczki
soku z limonki
1 łyżeczka
miodu
10 ml
oliwy
2 
sztuki miękkiego awokado hass
260 g
mango
160 g
sałaty lub mixu sałat
16 
sztuk rzodkiewek
16 
sztuk pomidorków koktajlowych
16 
kukurydzianych muszli do tacos
Wartości odżywcze (na porcję)2604 kJ / 622 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Filet z łososia oddzielić od skóry i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać sos sojowy, miód i 4 łyżeczki soku z limonki. Pomieszać i wstawić do lodówki na 20-40 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotować guacamole: awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Następnie przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki soku z limonki i szczyptę soli do smaku.

Krok 3

Rzodkiewki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki. Mango obrać i pokroić w kostkę.

Krok 4

Łososia wyjąć z lodówki i usmażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie.

Krok 5

PODANIE: Wypełnić kukurydziane muszle sałatą (ok. 10 g sałaty do każdej muszli), dodać po 2-3 łyżeczki guacamole, mango, kilka plasterków rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz łososia.

ID przepisu: 1002

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Filet z łososia oddzielić od skóry i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać sos sojowy, miód i 4 łyżeczki soku z limonki. Pomieszać i wstawić do lodówki na 20-40 minut.

W międzyczasie przygotować guacamole: awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Następnie przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki soku z limonki i szczyptę soli do smaku.

Rzodkiewki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki. Mango obrać i pokroić w kostkę.

Łososia wyjąć z lodówki i usmażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie.

PODANIE: Wypełnić kukurydziane muszle sałatą (ok. 10 g sałaty do każdej muszli), dodać po 2-3 łyżeczki guacamole, mango, kilka plasterków rzodkiewki, pomidorki koktajlowe oraz łososia.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.