

Szaszłyki z panierowanych krewetek z kremowym dipem edamame
Owoce morza w stylu tex-mex z tego przepisu to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Ciesz się niebiańskim smakiem szaszłyków z chrupiących krewetek w pikantnej panierce panko, podawanych z kremowym dipem z edamame, kolendry i crème fraîche.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Edamame ugotuj i odcedź. Ostudź lekko. Zmiksuj na puree z kolendrą, crème fraîche, sokiem z limonki i 3-4 łyżeczkami sosu sojowego Kikkoman. Dopraw pieprzem.
Krok 2
Ubij jajko z chili i 2 łyżeczkami sosu sojowego Kikkoman.
Krok 3
Wymieszaj skrobię, mąkę i proszek do pieczenia. Krewetki obtocz najpierw w mieszance skrobi, mąki i proszku do pieczenia, następnie w jajku, a na koniec w Kikkoman Panko. Smaż na rozgrzanym oleju przez około 5 minut, aż krewetki staną się chrupiące.
Krok 4
Na każdy patyczek nabij po 2 krewetki i 1 liść laurowy. Podawaj z dipem edamame.
Tips
Zamiast używać patyczków, możesz podać krewetki na trawie cytrynowej lub gałązkach rozmarynu.
Nachosy doskonale komponują się z tą przekąską.
ID przepisu: 1057
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej