

Szakszuka w stylu meksykańskim
Śniadanie na ciepło? Szakszuka lubi to! W tym przepisie dla dwóch osób jajka sadzone z sosem pełnym miękkich kawałków pomidora doprawiamy pikantnymi przyprawami kuchni meksykańskiej.
Przygotowanie
Krok 1
Oliwę rozgrzej na patelni i zeszklij pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną papryczkę chili, mieloną kolendrę, liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażaj przez około 5 minut.
Krok 2
Dodaj fasolę i sos sojowy. Duś przez kolejne 5 minut. Na wierzch wbij jajka. Zmniejsz ogień i przykryj patelnię pokrywką. Duś, aż zetną się białka jajek.
Krok 3
Przed podaniem posyp sezamem. Podawaj z awokado, świeżą kolendrą i bagietką.
ID przepisu: 1098
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej