

Sałatka ziemniaczana ze smażonymi kaparami
Sałatka ziemniaczana to klasyka gatunku, jeśli chodzi o dodatki do dań z grilla. Poznaj jej nową, przebojową odsłonę: z chrupiącymi kaparami, świeżym rozmarynem i pełnym umami sosem sojowym.
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki przekrój na połowy i przełóż do miski.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do ziemniaków.
Krok 3
Wymieszaj majonez z sosem sojowym i musztardą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany rozmaryn.
Krok 4
Wymieszaj sos z ziemniakami i cebulą.
Krok 5
Rozgrzej olej na patelni. Kapary dokładnie odsącz na papierowym ręczniku. Wrzuć na olej i smaż, aż staną się chrupiące. Po usmażeniu ponownie odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 6
Posyp ziemniaki smażonymi kaparami oraz posiekanym szczypiorkiem.
ID przepisu: 1126
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej