Sałatka ziemniaczana z koperkiem i szparagami
Sałatka ziemniaczana z koperkiem i szparagami

Sałatka ziemniaczana z koperkiem i szparagami

Czas ogółem20 min
10 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Warstwowa wiosenna sałatka z ziemniaków i szparagów, pełna pachnącego koperku i wyrazistych, pikantnych nut. To prawdziwy rarytas, który możesz przygotować z wyprzedzeniem.

Składniki

2 porcj(e/i)

Dressing:

4 łyżki
jogurtu naturalnego
1 
ząbek czosnku
1 łyżka
posiekanego koperku
2 szczypty
pieprzu

Sałatka:

200 g
ugotowanych ziemniaków, obranych
2 łyżki
oliwy z oliwek
2 łyżki
posiekanego koperku
 ½ pęczek
zielonych szparagów
1 łyżeczka
pieprzu
40 g
sałaty lodowej
1 
czerwona papryka
Wartości odżywcze (na porcję)1066 kJ / 255 kcal
12 gTłuszcz
8,5 gBiałko
26,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

4 łyżki jogurtu naturalnego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1  ząbek czosnku – 1 łyżka posiekanego koperku – 2 szczypty pieprzu

Składniki na dressing wymieszaj i przelej do dwóch słoiczków.

Krok 2

200 g ugotowanych ziemniaków, obranych – 2 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki posiekanego koperku

Pokrój ziemniaki na mniejsze kawałki i smaż na oliwie na złoty kolor. Wymieszaj ziemniaki z koperkiem i również przełóż do słoiczków.

Krok 3

 ½ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżeczka pieprzu – 40 g sałaty lodowej – 1  czerwona papryka

Pokrój szparagi na małe kawałki i podsmaż na tej samej patelni, co ziemniaki. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Ułóż w słoiczkach z sałatą i pokrojoną w kostkę papryką. Przed podaniem przełóż na talerz i dobrze wymieszaj.

ID przepisu: 1352

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

4 łyżki jogurtu naturalnego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 ząbek czosnku – 1 łyżka posiekanego koperku – 2 szczypty pieprzu

Składniki na dressing wymieszaj i przelej do dwóch słoiczków.

200 g ugotowanych ziemniaków, obranych – 2 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki posiekanego koperku

Pokrój ziemniaki na mniejsze kawałki i smaż na oliwie na złoty kolor. Wymieszaj ziemniaki z koperkiem i również przełóż do słoiczków.

½ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli1 łyżeczka pieprzu – 40 g sałaty lodowej – 1 czerwona papryka

Pokrój szparagi na małe kawałki i podsmaż na tej samej patelni, co ziemniaki. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Ułóż w słoiczkach z sałatą i pokrojoną w kostkę papryką. Przed podaniem przełóż na talerz i dobrze wymieszaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.