Sałatka ziemniaczana z koperkiem i szparagami
Warstwowa wiosenna sałatka z ziemniaków i szparagów, pełna pachnącego koperku i wyrazistych, pikantnych nut. To prawdziwy rarytas, który możesz przygotować z wyprzedzeniem.
Składniki
Dressing:
Sałatka:
Przygotowanie
Krok 1
4 łyżki jogurtu naturalnego – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 ząbek czosnku – 1 łyżka posiekanego koperku – 2 szczypty pieprzu
Składniki na dressing wymieszaj i przelej do dwóch słoiczków.
Krok 2
200 g ugotowanych ziemniaków, obranych – 2 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki posiekanego koperku
Pokrój ziemniaki na mniejsze kawałki i smaż na oliwie na złoty kolor. Wymieszaj ziemniaki z koperkiem i również przełóż do słoiczków.
Krok 3
½ pęczek zielonych szparagów – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy z obniżoną zawartością soli – 1 łyżeczka pieprzu – 40 g sałaty lodowej – 1 czerwona papryka
Pokrój szparagi na małe kawałki i podsmaż na tej samej patelni, co ziemniaki. Dopraw Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli i pieprzem. Ułóż w słoiczkach z sałatą i pokrojoną w kostkę papryką. Przed podaniem przełóż na talerz i dobrze wymieszaj.
ID przepisu: 1352
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej